Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




06 de febrer 2010

Un anunci enganyós


L’Impost de Successions segons el Tripartit

El passat 27 de gener van aparèixer als principals diaris de Catalunya anuncis de la Generalitat a pàgina sencera i pagats per tots els contribuents, en els que es pretenia informar sobre la reforma de l’impost de successions aprovada recentment pel Parlament de Catalunya. No obstant, cap de les xifres publicades és correcta i totes són més baixes que les calculades correctament. Sorprèn el grau de desconeixement per part de l’Agència Tributària per a calcular aquest impost tal com s’aprovà i també tal com era fins el 31 de desembre passat. Aquesta falta de rigor es veu agreujada per la utilització a l’anunci de l’adverbi en present "Ara", quan les xifres així assenyalades només s’assolirien passats els 18 mesos que falten fins al pròxim 1 de juliol de 2011. Quant, mentrestant, molta gent perd els seus familiars.

Per a més informació i veure les xifres correctes, podeu veure-les tot seguit i també recomanem que visiteu la pàgina

www.NOsuccessions.org


Per veure més be l'anunci enganyós
feu doble CLIC a sobre de la imatge


Amb aquesta campanya de publicitat institucional, el Govern ha transgredit la Llei 18/2000, de 29 de desembre, per la qual es regula la publicitat institucional (DOGC núm. 3300, de 08/01/2001), que disposa:
...
Article 4. Principis
La publicitat institucional ha de respectar les disposicions establertes sobre publicitat, sobretot quant a publicitat enganyosa, deslleial, subliminar i encoberta, i també el codi de conducta publicitària següent:
...
d) La veracitat: els anuncis institucionals han d’ésser clars i complets. La publicitat institucional no ha de portar a conclusions errònies, ni per ambigüitat, per inexactitud de dades o per omissió ni per altres circumstàncies.
...
j) Les dades tècniques: totes les dades difoses en la publicitat institucional han d’ésser rellevants i comprovables, i no poden donar lloc a error. Totes les comparacions han d’ésser objectives i verificables. No es pot crear confusió ni barreja de missatges.
...

I, MENTRESTANT,


també ha incomplert la Llei 26/2009, del 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives (DOGC núm. 5537, de 31/12/2009), que diu:
...
DISPOSICIONS FINALS
...
Tercera
Projecte de llei de regulació de l’impost sobre successions i donacions
Sens perjudici de l’aplicació de les normes relatives a l’impost sobre successions i donacions contingudes en aquesta llei, el Govern ha de presentar al Parlament, abans del 31 de gener de 2010, un projecte de llei en què es reguli el dit impost, amb l’abast que permet la normativa vigent en matèria de cessió de tributs.

Editorial publicat al Butlletí de l’Associació per a la reforma de l’impost de Successions el 5 de febrer de 2010.

2 comentaris:

ciutadana ha dit...

A la mateixa pàgina web que poseu en aquest article hi ha un compte bancari per poder publicar un anunci a tota plana sobre aquest engany de xifres, podeu fer les donacions, clicant en WWW.NOSUCCESSIONS.ORG

Anònim ha dit...

A la mateixa pàgina web que poseu en aquest article hi ha un compte bancari per poder publicar un anunci a tota plana sobre aquest engany de xifres, podeu fer les donacions, clicant en WWW.NOSUCCESSIONS.ORG