Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




15 d’octubre 2010

Escrit del President de l'UCS

Les eleccions al Parlament de Catalunya corresponents a la IXa legislatura de l'actual període democràtic se celebraran el 28 de novembre de 2010. El President de la Generalitat, José Montilla, signà el decret de dissolució del Parlament de Catalunya a la seva seu el 4 d'octubre que oficialitzava el que ja havia estat anunciat en començar el curs polític unes setmanes abans. Amb la vista doncs possada en aquesta transcendental data, el nostre president ha volgut adreçar unes lletres a tots els amables lectors del nostre blog, amb l'intent d'esperonar-los a participar de forma activa en la propera contesa electoral.

Benvolguts amics:

Estem vivint uns moments històrics de canvis accelerats i profunds, que marcaran l’esdevenidor de Catalunya i de retruc el d’Espanya. La via autonòmica està esgotada i no te futur ni credibilitat. L’Estat Espanyol i el seu govern, mitjançà el Tribunal Constitucional, n’han expès el certificat de defunció. Després de la Gran manifestació del 10 de juliol, les consultes populars i el posicionament dels partits polítics nacionalistes, l’alternativa que és presenta com la única capaç de sortir de l’atzucac, és la independència i la constitució d’un Estat Català. Els últims sondejos d’opinió, ens indiquen que prop del 50% dels catalans ja avalen aquesta opció. L’estupidesa centralista del govern PSOE i l’obsessió fanàtica del PP per destruir la Nació Catalana, fan que el nombre d’independentistes creixi cada dia una mica més.

La crítica situació econòmica que estem patint, amb un govern d’incompetents i un Estat que ens tracta com una colònia, amenaça destruir-nos com a nació i arruïnar-nos a tots sense distinció. D’aquí la importància d’augmentar el nombre de catalanistes, per tal d’aconseguir una massa crítica suficient, que vulgui i per tan faci possible aconseguir la independència de Catalunya. Aquesta tasca d’enfortir el sentiment nacional dels catalans, és la que propugna i realitza la UCS. En diem IPM (informació, persuasió i mobilització).

També som conscients, que una gran part de la població de Catalunya, està patint les conseqüències d’aquesta crisi agreujada per la nostra dependència econòmica amb Espanya. Per tan cal difondre entre la població més allunyada dels ideals catalanistes, els arguments incontrovertibles i totalment demostrats dels beneficis econòmics que la independència comportaria per tots els habitants de Catalunya.

Que ningú es lamenti de la penosa situació en que ens trobem immersos, si no fem cap esforç per canviar-la. Davant d’aquest problema, tres actituds podem adoptar, l’emprenyament, la resignació o el treball. La decisió depèn de cadascú de nosaltres.

Les properes eleccions, seran un test que mesurarà amb rigor el grau de maduresa i la situació política del País. S’ha d’anar a votar per Catalunya i pels nostres interessos. Els que no ho facin, independentment de les raons que puguin argüir, demostraran la seva ignorància i contribuiran a empitjorar la situació social, econòmica i política de Catalunya. Els que vulguin la independència hauran de votar partits catalanistes o nacionalistes. Aquest és l’únic camí que ens pot portar a la llibertat i a la recuperació econòmica.

Restem a la vostra disposició per tots els dubtes i aclariments que ens vulgueu plantejar. Millor encara si voleu col·laborar amb nosaltres.

Llorenç Canyadell i Xapel·li
President de la Unió Catalanista de Sabadell


Sabadell, 14 d'octubre de 2010