Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




04 d’abril 2012

Cicle d'informació i debat 2011-2012, “Passat, present i futur de Sabadell, en la formació de Catalunya”

Expectatives, reptes i objectius de Sabadell

En les cinc conferències anteriors, del cicle informació i debat 2011-12, “Passat, present i futur de Sabadell, en la formació de Catalunya”, s’han exposat aspectes cabdals de la de la història de Sabadell i de la societat sabadellenca. Com a sabadellencs i per tant catalans, som hereus d’un passat gloriós, que Espanya ha volgut amagar, manipular o tergiversar, amb el propòsit d’esborrar els nostres orígens, destruir la nostra identitat i sotmetre la nostra Pàtria als designis d’un imperi decadent i parasitari. Anys de guerra, repressió i dictadura, no han pogut destruir-nos. Hi han dedicat esforços i mala llet però no se’n han sortit, ni se’n sortiran. Han fet mot de mal, ens han robat tan com han pogut i s’han burlat de nosaltres. Han malmès la nostra cultura i volen fer desaparèixer la nostra llengua.

Es cert que gaudim d’un règim democràtic, però això no és un obstacle perquè l’Estat espanyol, dominat pels socialistes o pels populars, continuï encara que amb mitjans més civilitzats, el genocidi franquista. Amb els mateixos o pitjors efectes destructius. Allò que no va poder fer la dictadura franquista ho ha perpetrat el govern espanyol amb la indiferència general i la passivitat dels poders municipals. El patrimoni més important i emblemàtic de Sabadell ha caigut a les urpes de Madrid. Que amés recaptarà els impostos corresponents.

Fins quan Espanya abusarà de la nostra paciència? Fins quan aquesta bogeria seva continuarà rient-se de nosaltres? Quan acabarà aquesta desenfrenada cobdícia espanyola? Doncs s'acabarà quan els catalans diguem prou. Quan els sabadellencs, conjuntament amb tots els catalans emprenguem la ruta cap a la independència. Quan Catalunya disposi d’un Estat propi, que defensi els nostres interessos.

Tenim a l’abast de les nostres mans, modificar el curs de la història. Hem de treballar per assolir els nostres objectius. Enfortint la Societat Civil, col·laborant amb les entitats i moviments ciutadans que promouen la cultura, dinamitzen la Ciutat, enforteixen el País i preveuen l’esdevenidor. És en aquest context, que us proposem la 6ª conferència del cicle que tindrà lloc al Casal Pere Quart, el dijous 19 d’abril d’enguany, a 2/4 de 8 del vespre, al Casal Pere Quart, amb el títol :

“Expectatives, reptes i objectius de Sabadell”

A càrrec d’En Manel Pagès i Panadès,

Ex-regidor de l’Ajuntament de Sabadell i autor dels llibres “Full de Ruta cap a la Independència” i “Sobre la Memòria, evolució, cultura i mnemotècnia”