Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




31 de juliol 2012

Bones noticies a Catalunya

Enfront de les notícies negatives que dia si i dia també ens proporcionen els mitjans, volem acabar el mes i abans de marxar de vacances (els que puguin fer-les), donant algunes de les notícies positives que només durant el darrer mes de juliol s’han donat a Catalunya i on podreu comprovar que, malgrat les retallades, la crisis i la prima de risc, la nostra Nació te capacitat suficient per sortir del pou en que Espanya ens vol enfonsar. Bones vacances a tothom. Les cinc notícies que hem escollit d'entre moltes d'altres son:

3 jul 2012
Les exportacions catalanes van augmentar un 13,5% el 2011, un nou rècord històric

Catalunya va augmentar el 2011 les seves exportacions industrials un 13,5% i fins a un 8,8% en el primer trimestre del 2012, i va batre el rècord històric del seu valor, cosa que contrasta amb la permanent destrucció d’ocupació en el sector, que va arribar al -6,1% el 2011 i al -3,3% en els primers mesos de 2012.
El material de transport, amb un increment del 22%, i la producció de pell, amb un augment del 16,5%, van liderar les exportacions, que continuen dirigint-se majoritàriament a Europa i Amèrica Llatina, encara que estan a l’alça les vendes a l’Europa no comunitària i Amèrica del Nord.
La inversió industrial també va registrar una evolució positiva, en augmentar un 2,4% el 2011, la taxa més alta dels últims quatre anys, increment que es deu majoritàriament a l’impuls de les empreses grans i de sectors com el de l’automòbil, els béns intermedis i els béns d’equip.
Per al 2012, el sector de l’automòbil preveu incrementar la seva inversió en un 27,6% i serà, per segon any consecutiu, el sector que liderarà la inversió.

17 jul 2012
L’imperi xinès Hutchinson planeja noves inversions a Barcelona

A Barcelona és conegut com a líder del trànsit de contenidors, amb una aposta total de 500 milions d’euros en el port local. Però la poderosa empresa Hutchinson, amb seu a Hong Kong, comprèn moltes altres àrees, inclosa la de les telecomunicacions, que han portat l’alcalde, Xavier Trias, a reunir-se amb alguns dels seus màxims responsables en el marc de la seva visita promocional a la Xina. Aquests van assegurar que volen invertir a Barcelona, més enllà de la construcció del moll de Tercat. Un dels seus objectius és implicar-se en la plataforma logística vinculada al futur corredor mediterrani.
La intenció de Hutchinson de multiplicar la seva presència a Barcelona, i apostar per la ciutat com a porta d’entrada del sud d’Europa passa per explorar noves vies de negoci, des de l’immobiliari al logístic. No obstant, un dels seus principals interessos, segons van manifestar a la reunió, és implicar-se en el projecte del corredor del Mediterrani, en què tenen fe malgrat les contínues ensopegades que ha patit, gestionant espais logístics o moviment de mercaderies. Per Trias, l’important és constatar que, “amb tot el que està passant a Espanya hi ha interès de grans empreses a apostar per Barcelona”.

18 jul 2012
Neix el primer nadó fruit d’una fecundació ‘in vitro’ d’una mare amb càncer d’ovaris

Una dona de 31 anys a qui li han extirpat els dos ovaris després de patir un càncer ha pogut ser mare gràcies a la congelació de vuit ovòcits abans de perdre el segon ovari, i a la preservació de l’úter.
D’aquesta manera, un any i cinc mesos després de superar el tumor, la dona ha pogut gestar un embrió fecundat ‘in vitro’, i podrà tornar a ser mare si ho desitja, ja que ha mantingut ovòcits i embrions encara congelats. El nadó va néixer el 2 de juny passat i és la primera vegada que es dóna un naixement en una mare que ha superat un càncer d’ovaris.
La tècnica s’ha desenvolupat a l’Institut Dexeus, on el departament de reproducció assistida i d’oncologia han treballat conjuntament per fer-ho possible.

25 jul 2012
Barcelona ha registrat un creixement rècord de la despesa per turista del 20%

Aquest any, la ciutat ha aconseguit augmentar el nombre de visitants un 1,69%, fins als 3,56 milions d'turistes i 7,4 milions de pernoctacions.
El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, considera que "tenint en compte l'actual situació econòmica, aquest creixement és més important que els increments de doble dígit que es registraven el 2007". No obstant això, el que més valora el sector és el resultat final: El volum d'ingressos que genera el turisme, de manera que el més important és elevar el poder adquisitiu dels visitants.
L'edat dels visitants també influeix en la despesa. A Barcelona, des de l'inici de la crisi han minvat els turistes d'entre 18 i 34 anys i, en canvi, han augmentat els viatgers d'entre 35 anys i 54 anys, amb un poder adquisitiu més gran.
Gaspart preveu que el segon semestre sigui "encara millor que el primer" i l'exercici acabi amb un creixement superior al 1,69% dels sis primers mesos.

31 jul 2012
La firma taiwanesa Toro tria Barcelona com a base d'operacions per a Europa
L'empresa taiwanesa Toro Development Limited, referent mundial en el desenvolupament de solucions i aplicacions per al pagament mitjançant smartphones, ha triat Barcelona per establir des de 2013 la seva base d'operacions europea i el seu centre de R + D atreta per la iniciativa del Mobile World Capital. El port de Palamós rebrà 8.000 creueristes a l’agost, un 18% més que el 2011.
Sobre els motius de l'elecció de la capital catalana, el conseller delegat de Toro, Laurent Renard, ha indicat que tot i haver considerat altres emplaçaments com Amsterdam o Niça, la decisió d'ubicar la base europea a Barcelona va ser senzilla. "La proposta de Mobile World Capital és molt interessant, posa el focus principal al mòbil i inclou en el seu programa industrial un projecte centrat en el mWallet, el nostre principal negoci. Alhora, ens permetrà estar en contacte amb moltes altres empreses punteres del sector ", explica Renard.

Notícies extretes del Blog: Good news Catalunya!
Blog de només notícies optimistes d’ Antoni Gutiérrez-Rubí