Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




24 d’octubre 2012

El 25-N i l’abstenció

El repte dels catalans enfront dels bascos i gallecs

Podríem assegurar, sense por a equivocar-nos, que les eleccions gallegues i basques, han resultat ser gairebé com un assaig general de les que s’han de celebrar al nostre país el 25-N.

Cal reconèixer l’èxit del PP a Galícia, que no tan sols ha revalidat la seva majoria absoluta, si no que l’ha augmentada. Malgrat aquesta consolidació del vot conservador, hem d’observar també l’enfonsament del Partit Socialista de Galícia i el magnífic resultat de la coalició liderada pel veterà Xosé Manuel Beiras , Alternativa Galega de Esquerda (AGE), que ha obtingut 9 escons i superat el BNG, la seva anterior força política. Per tant les forces nacionalistes gallegues, amb totes les dificultats que deuen tenir, també van assolint el seu paper dins la una societat que no podem pas oblidar rep més euros dels que dóna.

A Euskadi la victòria del PNB, Bildu com a segona força, la patacada del PSOE i la baixada del PP, ens presenta un escenari complicat, on les aliances i els pactes seran imprescindibles per tirar endavant el país, tot i que al País Basc,amb el Concert econòmic lligat i ben lligat, sembla que no tindran gaire pressa per aconseguir fites més altes de autogovern. Això no obstant, és inqüestionable confirmar que el 64% dels vots a Euskadi han anat a formacions nacionalistes i que el bloc nacional espanyol format pel PP i PSOE ha deixat pas al bloc nacional basc.

Comptats i debatuts tots els resultats, el que hem de lamentar moltíssim des de Catalunya es l’alta abstenció en les dues conteses : es imperdonable que després de la greu situació del País, una tercera part dels ciutadans girin l’esquena a la política, no vagin a votar i es quedin a casa.

Aquesta abstenció electoral a Euskadi i a Galícia obliga als catalans, en apropar-se la nostra cita electoral del 25-N, ara que encara i som a temps, a parlar amb tots i tothom seriosament per convèncer la majoria de la nostra societat que es de vida o mort anar a votar i, no cal dir-ho votar aquells partits que defensin la possibilitat d’escollir el nostre camí dins Europa, amb la voluntat d’assolir l’Estat propi. A Catalunya hem de tenir un percentatge de participació el mes alt possible, ja que ens hi juguem el nostre futur.

A la llarga, qui haurà de ajudar-nos en el procés d’independència, serà la Unió Europea i aquesta gent només ens farà cas si el Govern escollit pels catalans té al darrera una àmplia majoria, per tant tots hem de fer costat al nostre President l'Artur Mas, convençuts que tenim l’home cabdal per dirigir-nos envers un horitzó de pau i prosperitat cap a l’assoliment d’una Catalunya rica i plena, com cantem en el nostre Himne Nacional.

Recordeu, el dia 25, tan si plou, com si neva, com si fa sol, TOTS A VOTAR !!!

24 d’octubre del 2012
Secretariat de la Unió Catalanista de Sabadell