Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




11 d’octubre 2013

SÍ a la independència de Catalunya

Cicle d’INFORMACIÓ I DEBAT 2013-14


El proper dijous dia 17 d'octubre a les 7 de la tarda i al Saló d’Actes de l’Acadèmia, carrer Sant Joan 20 de Sabadell, es celebrarà la inauguració del Cicle d'enguany que sota el títol "SÍ A LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA, organitza l’Associació Sabadell Memorial amb la col·laboració de la Unió Catalanista de Sabadell. Tot seguit, el President de l'ASM fa un resum dels objectius i continguts del Cicle de conferències.

PRESENTACIÓ del 4rt cicle d’Informació i Debat 2013-14

“SÍ a la independència de Catalunya”

Perquè la volem la independència de Catalunya els catalans? Perquè desitgem sortir de la tutela de l’Estat espanyol? Si realment la volem, què hem de fer per aconseguir-la? Ens en sortirem? Podrem crear un nou Estat a Europa? Aquestes preguntes i les seves possibles respostes, són el centre de discussió i d’interès de molts catalans. Potser de la majoria. Del que no hi ha cap mena dubte, és que aquestes qüestions ens afecten profundament i comporten el repte més transcendental, en que s’enfronta el poble català després del 1714, especialment després de la Renaixença.

L’Associació Sabadell Memorial, vol ajudar a dissipar els dubtes que la qüestió de la independència planteja, dedicant-l’hi el cicle d’Informació i Debat d’aquest curs. S’estructura en dues parts, amb quatre conferències en cada una d'elles, es a dir un total de vuit conferències. S’exposaran els arguments i els raonaments del perquè és necessària la independència i en conseqüència la motivació, el desig i la voluntat d’aconseguir-la de cada vegada més catalans.

La primera part girarà al voltant de la pregunta

PERQUÈ VOLEM LA INDEPENDÈNCIA ELS CATALANS?

Aquesta qüestió només pot tenir una resposta senzilla, ràpida i contundent: Per poder disposar d’un estat propi que defensi els nostres interessos individuals i col·lectius. La necessitem per poder sortir de la crisi. Per impedir l’espoli de l’Estat espanyol que ens ofega. Per preservar la cultura i la llengua catalana dels atacs del govern espanyol. Per no desaparèixer com a poble. Per això volem fer una consulta democràtica que legitimi el SI a la independència de Catalunya. Tenim la raó i n’exposarem els arguments. És el que volem donar a conèixer en aquest 4art. cicle de conferències corresponent al curs 2013-14, immersos en plena transició nacional per conquerir la llibertat. Estem vivint uns moments històrics excepcionals. Gaudim d’una conjuntura política, internacional i social favorables. No les desaprofitem amb picabaralles partidistes, més de taberna que de partit.

En la segona part debatrem sobre el repte

QUÈ HEM DE FER PER ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA?

Intentarem il·lustrar el procés o full el de ruta que hem de seguir per aconseguir-la. Esvair els dubtes, contrarestar les mentides i eliminar les pors que els nostres enemics difonen per tot arreu. També assenyalar els perills que ens assetgen i desemmascarar la quinta columna espanyolista i els traïdors que, disfressats de tertulians o politòlegs, es dediquen subreptíciament a denigrar la Generalitat de Catalunya, i molt especialment el President Mas. En definitiva, no caure en els paranys i trampes que les forces repressives i propagandistes de l’Estat espanyol ens pararan. Vacunar-nos contra els microbis de la guerra bruta. Estar preparats per aguantar les envestides dels partits unionistes i els entrebancs que el govern espanyol ens posarà. Hem de resistir i superar els obstacles, emboscades i atacs que els nostres enemics ens pararan. No fer cas dels cants de sirena o de les mentides que els poders fàctics madrilenys, ens voldran fer empassar.

Vivim els dies previs del traspàs de poders i la previsió dels immediatament posteriors a l’assoliment de la llibertat i de l’Estat propi. Especialment paradigmàtica, és la necessitat de bastir les estructures d’Estat necessàries i no deixar res a la improvisació o a l’atzar. En definitiva, treballar de valent i preparar-nos per aconseguir la independència i restaurar l’Estat Català amb garanties d’èxit. No hi ha marxa enrere i no podem fracassar de cap manera.

Us demanem la vostra col·laboració assistint a les conferències que periòdicament seràn anunciades i donant la vostra opinió.

Manel Pagès i Panadès
President de l’Associació Sabadell Memorial