Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




08 de desembre 2015

Dignitat, diàleg i decisió

Sabadell tindrà el 20D una diputada al Parlament espanyol que defensarà les mancances que la Administració central manté des de fa anys amb la ciutat, per exemple l’adaptació de l’estació de la Renfe del centre (falten escales mecàniques, ascensors, etc), la cessió a la ciutat del edificis de correus de la Via Massaguè o de l’antiga caserna de la guàrdia civil de la Gran Via, etc. etc. Tots el sabadellencs hem d’aprofitar aquesta oportunitat i per tant donar suport a la seva candidatura. El plantejaments de la Lourdes Ciuró de cara a aquestes eleccions podeu llegir-los en el seu article titulat “Dignitat, diàleg i decisió” que publiquem en el nostre Blog.

Dignitat, diàleg i decisió

El 20 de desembre tenim eleccions generals per escollir els representants al Congrés dels diputats i al Senat espanyol, i algú es podria preguntar: per què un altre cop?. Per què tantes eleccions? Fins i tot algú pot arribar a la conclusió que no s’ho val, que hauríem de desconnectar ja d’Espanya. Moltes d’aquestes opinions són comprensibles. La situació actual, el bloqueig en la investidura a la Presidència de la Generalitat i la manca d’acord entre els sectors sobiranistes pot produir en moltes persones desànim, inquietud i fins hi tot enuig.

És normal! Però no ens podem permetre defallir. És ara quan hem de demostrar que la determinació és clara. El que tenim entre mans s’ho val i no és altra cosa que la viabilitat i la consolidació del nostre estat del benestar tal i com ens el mereixem pels recursos que generem, així com la nostra manera de ser i fer com a catalans. Tant dels nascuts a Catalunya, com dels vinguts d’altres contrades i entre els que ens uneix la voluntat d’una terra d’oportunitats pròspera, oberta al món i de valors profunds i sòlids.

Ningú va dir que seria fàcil, i no ho és certament. Els projectes històrics, com ho és assolir la llibertat d’un país, no és qualsevol cosa. És una gran gesta que a no tots els pobles del món se’ls presenta com se’ns ha presentat ara a nosaltres, i només s’aconsegueix amb voluntat ferma, insistència i persistint . Fent pinya i sumant. Aglutinant majories i aglutinant fortaleses. Sense deixar ningú pel camí ans al contrari, fent que el tren a la llibertat sumi quantes més voluntats i adhesions millor.

A Democràcia i Llibertat defensem amb contundència i serenor, el camí que hem començat per què ja no té aturador i cal que el dia 20 de desembre aquest sigui també el missatge que llancem a les institucions espanyoles i a les cancelleries europees.

El 20 de desembre tornen a ser unes eleccions importants on hem de tornar a fer sentir la nostra veu alta i clara votant. Hem d’anar a votar. Com hi vàrem anar el 9N i com hi vàrem anar el 27S. Tothom. Tota la força del ‘Sí’ ha de tornar a sortir a votar i fer-ho per aquells que ho farem possible. Com hem fet possible el 9N que ha empentat la majoria de la ciutadania de Catalunya, i com hem fet possible, que el 27S es llegís en clau plebiscitària. Hem de votar ara amb el cor pel país, però amb el cap per escollir la força que dóna garantia i solvència al procés en favor del nostre progrés col·lectiu. No és hora d’improvisacions, és hora d’estratègia. No és hora d’enfrontaments, és hora de mà de seda. No és hora de revolucions radicals i tronades. És hora de fer la independència des de la seguretat que donem els que fem les coses ben fetes.

A Madrid hi tenim molt a dir i és a la mà de tots nosaltres com a votants, que la majoria rotunda dels 47 diputats que sortirem escollits a Catalunya anem a defensar els nostres interessos col·lectius com a poble i el nostre projecte de país que és el que va sortir de les urnes el dia 27S.

Democràcia i Llibertat, la confluència de Convergència, Demòcrates i Reagrupament, volem ser aquesta veu a Madrid. Una veu ferma i sòlida. Sense estridències però amb convicció. Amb il·lusió, però sense ser il·lusos. Fent les coses ben fetes i amb imaginació, com ja hem provat que vam saber fer el 9N. Sense perdre la seriositat que hem de donar a Europa si volem guanyar-nos la complicitat internacional.

Amb aquesta predisposició faig pinya amb els altres candidats de Democràcia i Llibertat al Congrés. Amb un compromís ferm amb Catalunya i la seva gent. Amb un compromís amb els meus conciutadans de Sabadell, per què a tots ens uneix la voluntat de viure millor, en un país millor i això ara passa per ser un nou Estat d’Europa.

Siguem conscients que el nostre poder és immens. Tenim el poder del vot. El poder de la democràcia. Canalitzem-lo doncs a les urnes el dia 20 de desembre i diguem clar que volem ser un nou, pròsper i modern Estat d’Europa per dignitat, reivindicant el diàleg i amb tota la decisió. Vota doncs, Democràcia i Llibertat.

Lourdes Ciuró i Buldó
Diputada al Congrés de CDC
Candidata de Democràcia i Llibertat

Article publicat al digital iSabadell.cat el dilluns 7 de desembre del 2015