Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




26 de febrer 2016

La negligència, la incompetència i la inoperància del govern d’Ada Colau

Com sardines....
Ja hem posat el punt i final a una nova i exitosa edició del Mobile World Congress a Barcelona. Han estat quatre dies en què la ciutat ha esdevingut el centre de l'atenció mundial, en què la tecnologia ha aclaparat pàgines de la premsa i dels xarxes virtuals. I quatre dies en què la Sra. Colau ha topat amb les seves pròpies contradiccions: activista o alcaldessa? populisme o pragmatisme? Ada Colau va arribar a l'Ajuntament de Barcelona amb la mateixa contundència amb què havia fet oposició “social”. El Congrés dels Mòbils era un dels màxims exponents del “capitalisme salvatge” que volia combatre. Va rebaixar gas de seguida, però això no va impedir que el senyor John Hoffman màxim responsable del MWC digués que quan acabés el MWC avaluaria l'impacte que ha tingut la vaga de TMB en el congrés. La conversió de l'alcaldessa, però, va ser total i ara n'és una entusiasta. Està més que contenta ara assegurant que ha estat un èxit perquè Barcelona és una ciutat “bonica i acollidora”. Barcelona pot ser bonica, però acollidora... La ciutat ha estat un caos i un vesper de reivindicacions sectàries aquests quatre dies. Ella ho va fomentar i ara en recull les conseqüències. El cap de files de CiU criticava ahir que l’equip de Colau “s’ha quedat mirant el caos” sense intervenir, i que això ha posat en risc la imatge internacional de Barcelona en un aparador tan important com el MWC. La regidora d’aquesta mateixa formació, ha publicat un article criticant la incompetència i la inoperància del govern d’Ada Colau. Podeu llegir-lo en el nostre Blog.

La negligència, la incompetència i la inoperància del govern d’Ada Colau

Aquesta setmana els barcelonins hem patit la pitjor crisi de mobilitat dels darrers anys.

Fa molt de temps que Barcelona ocupa un lloc destacat en la majoria de rànquings que es fan per àmbits sobre les grans ciutats del món. Per exemple, em l'àmbit comercial i econòmic és la segona millor ciutat europea per fer -hi compres, la primera ciutat del sud d'Europa en atreure inversió estrangera o la tercera ciutat del món en organitzar esdeveniments internacionals. El nostre port és el primer d'Europa i el quart del món en creueristes.

A més, en l'àmbit de la qualitat de vida de les persones és la cinquena ciutat del món i la sisena marca més valorada també tenint en compte aquest aspecte.

Malgrat que la crisi ha afectat massa famílies barcelonines, aquesta projecció internacional de Barcelona i les altes quotes de benestar que hem assolit són un èxit col·lectiu, de la societat civil, de l'empenta de moltes persones i d'un Ajuntament que, com a administració, ha esta capaç de capitalitzar tota aquesta riquesa humana i convertir-se en una gran plataforma de promoció de la ciutat, però alhora, de garantir que la riquesa generada es distribueixi equitativament.

En aquesta relació d’ èxits col·lectius, en sobresurt l’organització anual fins el 2023 del Mobile World Congress, un esdeveniment que té uns efectes molt beneficiosos per la nostra ciutat i els seus ciutadans. Primerament, en promoure una industria basada en la innovació i la recerca, en segon lloc perquè genera 13.000 llocs de treball indirectes i, finalment, perquè ens segueix situant com a referents al món en un sector d'alt valor afegit. Per no fer esment als 400 milions d’euros d’impacte econòmic.

La ciutat està preparada per acollir, sense problemes, els 100.000 congressistes i donar resposta a les seves necessitats i, a més, seguir funcionant amb normalitat. És a dir, que fins ara, hem estat capaços d’acollir tots aquests visitants i que la resta de ciutadans que hi vivim i hi treballem puguem seguir gaudint dels mateixos serveis sense que aquests es vegin afectats.

Malauradament, enguany no ha estat així. La negligència, la incompetència i la inoperància del govern municipal d’Ada Colau ha fet estralls i ens ha portat a un caos pel que fa a la mobilitat, impropi d’una ciutat com Barcelona que juga en la lliga de les primeres ciutats del món. Aquests dies, hem vist com els veïns no hem pogut fer un ús dels transport públic d'una manera normalitzada i com els participants i organitzadors de l’esmentat congrés han estat molt crítics amb la gestió de la crisi.

Sra. Colau, sap que ha posat en risc la continuïtat del Mobile World Congres i que ha deixat en entredit la capacitat de Barcelona per acollir esdeveniments d’aquesta envergadura? Sra. Colau, assumeixi responsabilitats polítiques.

Francina Vila i Valls
Regidora a l’Ajuntament de Barcelona

Article publicat al digital indirecte!.cat el divendres 26 de febrer del 2016