Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




15 d’agost 2016

La guerra contra el turista d'Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau lamenta els "malentesos" sobre l'exposició al Born i diu que s'explicarà amb detall al setembre. Colau ha dit també que a finals de mes decidirà la seva participació en els actes per la Diada. Arran dels desallotjaments a la Boqueria, ha dit que s'està buscant una solució per més endavant. Sobre els pisos turístics, ha asseverat que l'actuació municipal continuarà lluitant contra els il·legals. Sobre la situació del 'top manta', ha recordat que ja va dir que no hi ha solucions "miraculoses". “Parole, parole...”. Declaracions buides que no fan més que degradar cada cop més aquesta Barcelona que ja no te res a veure amb aquella capital amable amb la gent de fa uns anys. Ara ha declarat la guerra oberta al turisme, com escriu un comentarista que podeu llegir en el nostre Blog. Si aquesta dona continua amb el seu nefast govern a Barcelona, els propers anys no serà gens estrany que els tour operadors no recomanin la capital catalana als seus clients.

La guerra contra el turista d'Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, que en cap moment ha estat capaç de controlar l'allau de manters que presenten els seus principals avingudes o que promou el turisme okupa provinent de tot el món i que a sobre se li pugen a les barbes amb les seves reivindicacions, és inflexible contra hotels de nova creació, creueristes, terrasses i tot el que faci olor de turisme, la primera font de riquesa de la ciutat. Així, amb l'excusa del comportament incívic d'alguns, que per descomptat no és majoritari, la polèmica alcaldessa pretén obligar els barcelonins a fer servir la seva propietat no com estimin convenient o buscant el seu benefici, sinó segons a les institucions municipals els sembli més adequat fet que, en la pràctica, és una expropiació de l'ús dels pisos.

Les excuses de Colau i el seu equip són insostenibles: Barcelona com totes les ciutats del món té normes i eines per solucionar els problemes de convivència i el lògic no és castigar el propietari sinó a l'infractor, és com si s'exigís pagar les multes de trànsit a les empreses de lloguer de vehicles i no als conductors que se saltin semàfors.

Ella està convençuda que Barcelona està sobresaturada de turistes i per això ha emprès una campanya per dificultar-li la visita a una ciutat que es diu oberta al foraster i que genera una part molt important de beneficis a la ciutat, recolzada per una sèrie d'associacions que es diuen conservadores de la zona centre i litoral de la ciutat que és on més noten l'impacte turístic i que desitgen gaudir de la tranquil·litat.

Basant-se en el dret al descans dels veïns o a un sobrevingut atac de moralitat, ha muntat una veritable caça a tot aquell que hagi decidit treure-li partit a la seva propietat, creant un cos d'inspectors que van casa per casa comprovant les denúncies veïnals mogudes per altres raons menys confessables, quan qualsevol d'aquestes molèsties haurien de dilucidar-se en reunions de propietaris o be trucant a la policia o en els jutjats ordinaris.

Però no contenta per aplicar les seves normes coactives en barris com Ciutat Vella o Barceloneta ha fet extensiva la seva norma a tot el nucli urbà, com si a Sants o Gràcia existís aquest problema quan hi són els okupes amb la inseguretat i la brutícia corresponents . Resulta ridícul dir que l'existència de pisos turístics dificulta l'accés a l'habitatge, quan el que fa és fer-la més valuosa per als centenars de milers de barcelonins, molts de condició modesta, que veuen així revaloritzar la seva propietat.

El pitjor és que aquesta croada contra les noves formes alternatives d'allotjament és que no és una excepció en la política d'un ajuntament que, malgrat presumir de modernitat i fins i tot d'anar contra les grans corporacions, a l'hora de la veritat lluita contra les formes d'economia col·laborativa que representen plataformes com Airbnb o Uber. Noves idees que estan canviant sectors econòmics sencers i que, sobretot, donen als seus usuaris més opcions tant a l'hora de consumir com a la d'obtenir ingressos econòmics.

El que hauria de fer l'Ajuntament de Barcelona ​​és, en funció del bon nom de la ciutat, controlar les instal·lacions i salubritat d'aquests habitatges i cobrar-els impostos derivats a aquesta activitat, cosa impossible ja que l'Ajuntament porta més de dos anys sense concedir llicències turístiques de cap tipus, sigui on sigui el lloc on vulgui exercir l'activitat. Així l'Ajuntament de Barcelona ha ordenat tancar 256 habitatges d'ús turístic il·legal durant el mes de juliol. El consistori diu que és fruit d'un nou pla de xoc per lluitar contra aquests allotjaments, però l'oposició denuncia que s'han estès per tota la ciutat.

La suspensió de llicències a nous hotels no fa altra cosa que interferir en la llibertat d'empresa i afavorir de manera descarada als ja instal·lats, els quals veuen la porta oberta a possibles abusos contra els usuaris. En realitat, a qui estan defensant Colau i els seus és a lobbies amb una alta capacitat de pressió, com la patronal hotelera que, paradoxalment o no, ha d'estar molt satisfeta del govern d'ultraesquerra de Barcelona en comú.

L'alcaldessa anima als veïns a denunciar la presència de pisos turístics. La carta oberta contra Colau ha estat repartida pel centre de la Ciutat Comtal: el barri Gòtic, el Raval, els carrers Portaferrissa, Carrer del Pi, Carrer Ciutat i Avinyó, entre d'altres. Els propietaris afectats conscients d'una ingerència a la seva llibertat han distribuït un escrit trucant a sabotejar la iniciativa de l'ajuntament omplint-lo de denúncies falses, un sabotatge conscient per desactivar el sistema de delació promogut per l'ajuntament, i així defensar-se de la seva ingerència ".

El resultat de totes aquestes imposicions, serà que finalment els tour operadors o els turistes en particular, decideixin eliminar Barcelona dels seus itineraris i busquin altres llocs on no es vegin assaltats per l'Ajuntament, amb el consegüent perjudici del comerç local sotmès per grups de pressió veïnals o les diferents màfies de delinqüents autòctons.

Publicat en http://xcarrio222.blogspot.com.es el dissabte 13 d’agost del 2016