Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




14 de febrer 2018

Als polítics catalans

Acabo de rebre un WhatsApp amb l’àudio d’un mestre, que m’ha fet esborronar i que vull compartir per escrit amb tots vosaltres confiant que, si aconseguim fer-lo viral, potser arribarà a estovar el pensament i el cor dels polítics a qui es dirigeix aquest mestre anònim, que diu veritats que molts compartim i que potser no gosem expressar.

 Missatge

Hola, em dic David i soc mestre. M’agradaria que aquest missatge arribes al màxim de dirigents dels partits polítics de Catalunya actuals. És un missatge molt senzill d’entendre: us demano des del cor que us poseu d’acord, que feu un front comú davant de l’atac constant, sistemàtic i agressiu d’un Estat que no ens estima.

Us demano des del cor que us poseu d’acord, com ha fet el poble en aquests últims anys, en cada moment que ho hem necessitat i en cada moment que se’ns ha demanat. I mai, mai, mai ens hem preguntat entre nosaltres a quin partit polític votàvem.

Els Jordis no els hi vam preguntar a quin partit polític votaven. A la gent que van pegar amb cops de porra l’u d’octubre, no els hi vam preguntar a quin partit polític votaven. Quan ens vam agafar de les mans, amb les persones que teníem al costat a la Via Catalana o d’altres manifestacions de l’Onze de Setembre, no els hi vam preguntar a quin partit polític votaven. A qui teníem al costat dormint el dia u d’octubre ni li vam preguntar a quin partit polític votava. Ho teníem clar: junts i units per Catalunya.

Us demano des del cor que tingueu el valor i la força d’apartar les sigles dels partits polítics durant un mes i mig, per unir-nos com a poble en aquest moment tant important. I sobretot per vèncer aquest Estat opressor, agressiu i violent que ja ens està atacant. I desprès d’això ja tornarem a recuperar les diferències i els matisos, que tant necessaris són per assentar les bases d’aquest nou i desitjat País català.

Diuen que el meu avi deia que en els moments més importants de la història de Catalunya, els partits polítics catalans mai s’havien acabat de posar d’acord. Només ens cal doncs aprendre de les veus del passat.

Us demano des del cor, si us plau que us poseu d’acord durant aquest mes i mig que tenim al davant, i estic convençut, convençudíssim que teniu la capacitat i les ganes de fer-ho. És més, humilment, crec que el poble de Catalunya que vol ser independent espera això de vosaltres.

Moltísimes gràcies per ser al servei del poble.