Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




01 de setembre 2014

Per que el 9N les urnes han d’estar al carrer

El president espanyol Mariano Rajoy només sap dir que “la consulta no se puede hacer porqué va en contra de la ley” i que qui gosi fer la consulta el 9N se la juga. Doncs em sap molt greu Mariano, però la consulta s’ha de fer sí o sí. En l’article que ha publicat el digital “ara o mai”, i que podeu llegir complert en el nostre Blog, s’exposen 7 raons clares i catalanes perquè el dia 9 de novembre, els qui ho hagin de fer, plantin les urnes per poder votar i els catalans puguem exercir el nostre dret a decidir quin Estat volem.

Per que el 9N les urnes han d’estar al carrer

Espanya no ha negociat mai la independència de cap de les seves colònies, ni dels estats que abans en formaven part, i ara tampoc negociarà amb Catalunya. La guerra bruta, amb falsedats per intentar desprestigiar el moviment independentista en tots els àmbits ja fa temps que funciona, i a mesura que disposa de més temps, després de la sorpresa inicial, l’estat espanyol va organitzant millor la seva repressió contra el moviment independentista català.

Els atacs a tots els símbols catalans es multipliquen, la llengua, l’escola, les banderes, les maniobres perquè esportistes catalans amaguin la seva nacionalitat i el desprestigi del FC Barcelona, la pressió fiscal, les querelles de Manos Limpias, l’intent de presentar tots els polítics catalans com a corruptes, a ran del cas Pujol, (oblidant els Bárcenas ,Gurtel, Eros sindicats andalusos, Aznar, González, la fortuna del rei, Fabra, Camps etc…), o de criminalitzar els dirigents catalans, els partits a favor de la consulta i les entitats socials catalanes, com l’Assemblea i d’altres, i sobretot i el més important, presentar a nivell internacional la mentida d’una societat catalana dividida en dues parts, una de fanàtica i radical (l’independentisme) i una que es atacada i reprimida i a la que cal defendre ( la minoria unionista farcida de feixistes, que no vol que els catalans expressin lliurement la seva voluntat).

Tot això ja fa anys que les clavegueres de l’estat ho estan duent a terme de forma sistemàtica i progressiva, però hi ha un punt que no saben com combatre, més enllà de l’ús de la forca, i és la consulta convocada pel govern legítim de Catalunya el 9N. Una consulta no vinculant i amb una doble pregunta complexa, sí, però tot i així una forma d’expressar massivament la voluntat dels catalans, que pot provocar un punt sense retorn per l’estat espanyo i la seva monarquia i institucions hereves del dictador feixista.

Per què el 9N les urnes han d’estar al carrer i no hi ha cap més opció? Les 7 raons

Aquestes són algunes de les raons del per les que, sota cap concepte, es pot renunciar a posar les urnes de forma institucional, des del govern català, a disposició de la ciutadania el proper 9 de Novembre.

1- Perquè si no posem les urnes al carrer es traurà tota la legitimitat al nostre Parlament, que va fer una declaració de sobirania, i una cosa és la legalitat de l’estat espanyol (fins fa 20 anys a Sud-àfrica era legal que només votessin els blancs) i l’altre és la legitimitat ( l’estat sud-africà no en tenia cap a nivell internacional)

2- Perquè després de tres manifestacions massives (la darrera la farem aquest proper 11 de Setembre), està en joc la credibilitat del poble de Catalunya davant de tot el món, i es corre el risc de que internacionalment es pensi que, més enllà de les concentracions, la societat catalana no està disposada a fer res més per aconseguir la independència, i es perdi la força mediàtica i la preocupació pel que passa aquí, i ningú de l’exterior es vulgui implicar amb nosaltres.

3- Perquè la consulta és un dels punt principals del programa electoral de la majoria de partits que formen el Parlament català, i si no el porten a la pràctica hauran traït la voluntat dels seus electors i poden arrastrar en el seu descrèdit a una part important de l’independentisme.

4- Perquè s’ha aconseguit la unitat de molts partits i entitats, algunes no clarament independentistes, a favor de fer la consulta, i el més important de respectar-ne el resultat, una convocatòria electoral no aconseguirà el mateix.

5- Perquè una votació massiva a favor de la independència és una decisió que cap estat democràtic del món pot contestar, una Declaració Unilateral de Independència (DUI), té altres connotacions, i no és tan ben acceptada per la comunitat internacional.

6- Perquè si no trèiem les urnes, les conseqüències seran funestes, i els atacs de l’estat espanyol seran massius i destinats a fer desaparèixer per sempre més qualsevol possibilitat de llibertat pel poble català, i difícilment tindrem una oportunitat similars els propers anys.

7- Perquè una victòria del Sí-Sí, serà molt més vinculant del que pugui dir la convocatòria, i l’estat espanyol ho sap, i també sap que obrirà la porta al reconeixement internacional, deixarà sense arguments a Espanya i trencarà tota l’estratègia que ha bastit fins a dia d’avui, i que es basava en que la consulta no es celebres, accelerarà el procés, i ens pot portar a la nostra independència com a nació en un termini curt de temps.


Article publicat al digital araomai.cat el diumenge 31 d’agost del 2014