Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




02 d’octubre 2012

Una aurora de llibertat

Estem davant d’un repte històric, sense precedents. Els ciutadans de Catalunya estem abocats a prendre la decisió més transcendental de la nostra vida. El futur de la nostra societat està en les nostres mans. No tenim cap altre opció. Hem de triar entre la llibertat o l’esclavatge. El futur del nostre País, del nostre benestar, de la cultura, de la convivència i sobre tot de la nostra dignitat, està a les nostres mans. Exclusivament a les nostres mans. No ens enganyem, no valen ni les excuses ni els subterfugis.

L’onze de setembre passat, els catalans vam votar massivament amb els peus manifestant-nos pels carrers de Barcelona. Vam elegir disposar d’un Estat propi en el marc de la Unió Europea. Només un Estat Català podrà defensar eficaçment i amb seguretat els nostres interessos. A la vegada, vam rebutjar un estat que ens oprimeix, que ens perjudica, ens roba i ens empobreix. Volem poder triar lliurement el nostre futur. Necessitem sortir de la misèria, el desprestigi, la inviabilitat econòmica i el menyspreu permanent, que significa està sotmesos a l’estat espanyol.

El diumenge 25 de novembre podrem votar amb les mans. Això si. Dirigides pel cor, pel cap o per la butxaca. Tant se val. Tenim una cita amb el destí i l’hem de marcar amb la nostra llibertat, audàcia, intel·ligència i seny. La rauxa de moment no ens cal. És una responsabilitat exclusivament nostre. Si no aconseguim el control de les nostres institucions, podem desaparèixer com a poble. Hem de saber superar tots els entrebancs, amenaces, falsedats, enganys, traïdories i trampes que els nostres enemics ens pararan.

Si som responsables, conseqüents i valents, el futur és nostre. Haurem trencat les cadenes que ens impedeixen progressar. Una nova aurora brillarà sobre Catalunya. Una aurora de llibertat amb una Catalunya triomfant, rica i plena.

Per aquest motius, vam preparar aquest cicle de conferències que sens cap dubte ens ajudaran en aquest nou horitzó que ja s’albira amb tot el seu esplendor.

Manel Pagès i Panadès
President de l’ASM.

Sabadell, 28-9-2012

DIJOUS 4 D’OCTUBRE DE 2012  a 2/4 de 8 del vespre
Sala d'Actes de l’Acadèmia Catòlica -  carrer Sant Joan, 20 de Sabadell.

Cicle 2012-13 d’Informació i Debat
LES RELACIONS CATALUNYA ESPANYA

En la primera conferència ens parlarà de

Els fets diferencials entre Catalunya i Espanya

La formació de la Nació Catalana.
Els signes d’identitat.
La Mancomunitat, autonomia, independència.

A càrrec del Dr. Miquel Crusafont i Sabater
Doctor en Història i Enginyeria. President de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics de l’Institut d’Estudis Catalans. Autor de 20 llibres sobre història i numismàtica.

Hi esteu tots convidats