Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




31 de març 2014

SI a la independència de Catalunya (6ª sessió)

Cicle d’INFORMACIÓ I DEBAT 2013-2014

El passat dijous 27 de març, es va celebrar a la Sala d’Actes de l’Acadèmia Catòlica de Sabadell, la sisena conferència del cicle “SI A LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA”, que organitzen l’Associació Sabadell Memorial i la Unió Catalanista de Sabadell. Aquesta sisena sessió es va desenvolupar sota el títol:

Relacions internacionals de Catalunya

La conferencia va anar a càrrec del Sr. Josep Manuel Suárez i Iborra, Llicenciat en Ciències Empresarials i Psicologia per la Universitat Autònoma i en Direcció d'Empreses per l'IESE, ex director del Banc Sabadell a Londres i cofundador del Centre Català al Regne Unit continuador del Casal català, fundat per Carles Pi i Sunyer i Josep Trueta. Actualment exerceix com a Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i Irlanda.

El públic que omplia a vessar la Sala d’Actes de l’Acadèmia, va seguir l’acte amb molt d’interès. Tot seguit podeu llegir un breu resum de la seva brillant exposició:

El conferenciant va començar dient que actualment la Generalitat de Catalunya, com ens amb vocació d’Estat, és present al món a través de cinc Delegacions que el Govern ha obert a països estratègics: Brussel·les (delegació davant la UE), Estats Units (Nova York - Washington), Paris, Berlín i Londres. Totes elles funcionen amb un mínim de persones que no té comparació amb l’ingent quantitat de funcionaris que omplen les ambaixades espanyoles a les mateixes ciutats. Aquestes “ambaixades” tenen la funció d'agrupar en un sol espai les oficines sectorials del Govern en el país on actuen, per tal de racionalitzar i d'intensificar les relacions amb l'estat estranger i es dediquen fonamentalment a informar correctament i veraç sobre la realitat catalana, als governs, organismes internacionals, premsa i centres de poder polític, econòmic i social, per contrarestar les falsedats que el mitjans de comunicació i el govern espanyols, i també les ambaixades i consolats propaguen arreu del món. També per coordinar la tasca que, a l’estranger, realitzen els diferents ens catalans, com ara el ICEC o el COPCA, per defensar els interessos de Catalunya i donar a conèixer la nostra realitat cultural, política, econòmica i social, obrir mercats, atendre els catalans residents a l’estranger i orientar-los en temes laborals o universitaris.

En concret la Delegació que el Sr. Suárez dirigeix a Londres, te contactes freqüents amb membres del Parlament,
organitza i promou més de 200 actes cada any i es relaciona amb les més de 90 empreses catalanes establertes a la capital del Regne Unit. També mante vinculacions amb la premsa lliberal com ara diaris com “The Independent”, “The Daily Record”, “Financial Times”, i “The Scotsman”, per tal de fer-los arribar de primera ma les notícies i els esdeveniments que diàriament succeeixen a Catalunya.

El senyor Josep Suárez va afirmar que la marca “España” està totalment desprestigiada i és considerada internacionalment com el paradigma de la corrupció, la ineficàcia i la prepotència. Per això cal utilitzar les marques Catalunya, Barcelona i Barça, que gaudeixen d’un merescut prestigi i que ens obren les portes al comerç, al turisme, al coneixement, a la tecnologia i a les relacions internacionals necessàries per millorar la nostra economia, propagar la nostra cultura i aconseguir la independència. Cal tenir en compte que Barcelona és la primera destinació turística dels anglesos i que, especialment des de l’Onze de Setembre del 2012, Catalunya és molt més coneguda al Regne Unit i Escòcia.

Precisament la darrera part de la seva conferència, la va dedicar el Sr. Suárez a explicar a tots els presents, les diferència entre els processos sobiranistes que estan vivint Catalunya i Escòcia, partint de la base que les dades socioeconòmiques d’ambdós països son totalment diferents: Catalunya pateix un espoli del Regne d’Espanya de 16.000 mil milions d’euros, amb un atur de més del 22 % i amb gairebé el doble de taxa d’immigració, Escòcia està totalment subvencionada econòmicament per Londres, amb una taxa d’atur del 7 % i la diferència més important rau en que, a Catalunya el procés independentista està protagonitzat per tot el poble, societat civil, partits i Govern, en canvi a Escòcia l’encapçala el partit del Primer Ministre Mr.Alex Salmon, va guanyar les eleccions amb el compromís de fer el referèndum que, d’altra banda, ha estat beneït per Londres, al contrari del govern espanyol que no admet ni la democràcia d’un referèndum, ni cap possibilitat de negociar res.

Per acabar el conferenciant va voler aclarir que, malgrat les informacions contràries que arriben des del govern de Madrid, la Unió Europea mai no expulsarà Catalunya d’Europa doncs no es pot permetre el luxe de prescindir de 7’5 milions de contribuents nets i del potencial industrial i econòmic dels catalans.

El públic que va estar molt atent a totes les explicacions, va mostrar el seu interès en el col·loqui que es dugué a terme al final de la dissertació del Sr. Josep Suárez a qui va acomiadar amb grans aplaudiments.