Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




26 d’octubre 2017

Citacions

Pròpies o atribuïdes a  Abraham Lincoln (Comtat de Hardin, Kentucky, 12 de febrer de 1809 - Washington DC, 15 d'abril de 1865) fou el 16è president dels Estats Units d'Amèrica, qui va començar la Guerra Civil, la guerra més violenta i la major crisi moral, constitucional i política de la història del país. A través d'aquesta guerra s'annexionà el Sud, preservà la Unió, abolí l'esclavitud només als estat confederats, enfortí el govern federal i centralitzà l'economia.                

Aplicables a la situació d’avui a Catalunya.
  • Cap home no és prou bo per a governar-ne d'altres sense el seu consentiment. (Peoria, Illinois, 16 d'octubre de 1854).
  • Crec que aquest govern no pot suportar permanentment una meitat esclava i una meitat lliure. (Discurs, 16 de juny de 1858).
  • Sempre he cregut que tots els homes haurien de ser lliures; i si algú ha de ser esclau, que ho sigui primer aquell que vol l'esclavitud pels altres. Quan algú argumenta a favor de l'esclavitud, sento un fort desig que la tasti ell mateix. (Discurs adreçat a un regiment que marxava al front de la Guerra de Secessió, 17 de març de 1865).
  • Pots enganyar a tothom durant algun temps; fins i tot pots enganyar a algunes persones durant molt de temps; però no pots enganyar a tothom tot el temps. (Fragment d'un discurs de 1856 o del setembre 1858 a Illinois).
  • Un vot té més força que una bala de fusell. (Discurs de la primera convenció nacional del Partir Republicà el 29 de maig de 1856 a Illinois).
  • Aquesta nació, amb l'ajuda de Déu, veurà el renaixement de la llibertat, i que el govern del poble, pel poble i per al poble, mai no desapareixerà de la Terra. (Discurs de Gettysburg 1863).

Esperem que el deus il·luminin als que han de decidir i demà sabrem si som lliures (més o menys) o esclaus.