Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




22 de desembre 2019

SPEXIT


El que ha sentenciat el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) rebotarà per les parets d'Europa durant molt de temps. A les parets d'Espanya ha caigut com un tsunami, malgrat que alguns encara intenten dissimular que estan xops fins als ossos. Ha sigut divertit veure els mitjans de comunicació intentant desprestigiar el TJUE, intentant agafar-se al que sigui per cridar molt alt: Visca la justícia espanyola!, intentant jactar-se d'alguna cosa dient que el TJUE no ha dit res sobre la rebel·lió ni la sedició. Evidentment que no, perquè del que es tractava era de dilucidar si Junqueras havia estat retingut contra les normes europees pel Tribunal Suprem, perquè tenia dret a ser a Brussel·les com a eurodiputat, perquè mantenir-lo tancat no era una decisió justificada a partir del dret, sinó de les sacrosantes voluntats dels guardians de les essències del que ells consideren sagrat: la unitat d'Espanya.

El mastegot que s'han endut Marchena, Lamela, Llarena, Zaragoza, i... el Tribunal Constitucional, i la Junta Central Electoral i... tots aquells que fan pudor de ranci ha estat descomunal. A Espanya encara no han començat a digerir l'estrèpit que això genera. El TJUE els ho ha dit clar i castellà, per evitar confusions, afirmant que s'han vulnerat els drets dels nostres representants polítics i els de tots aquells que els hem votat. Sembla que això no ha fet res més que començar. Perquè ara és l'hora de recordar la prevaricació que va fer Tajani quan es va inventar unes mesures incomprensibles per evitar que Carles Puigdemont i Toni Comín trepitgessin el Parlament Europeu. Veurem com reacciona ara la justícia espanyola, que ha d'obeir sí o sí la sentència del TJUE i de rebot com influeix aquesta reacció en les converses obertes entre ERC i el PSOE.

No hem tardat ni un dia a veure com els ultres nacionalistes espanyols encenien la metxa de l'espanyolisme ferit i com la indignació patriòtica començava la campanya per reclamar que el regne espanyol imiti els britànics i marxi d'aquesta Europa Unida que no protegeix l'orgull espanyol per sobre dels drets dels ciutadans. Naixia una Plataforma amb el nom de "Spexit" a imitació del Brexit que l'endemà ja tenia un "supporter" de "rancio abolengo", Jorge Fernández Díaz anunciant-ho a La Razón. La convocatòria apel·la al sentiment nacional espanyol i subratlla aquest nou atac a la sobirania nacional. "Seamos una nación libre y no una colonia, salgamos de Europa". L'autarquia treu altra vegada la poteta, impulsada per tota aquesta colla de cretins que mai s'han cregut això d'Europa, fascinats amb les munteries i les curses de braus. Típica i previsibles la reacció de la caverna mediàtica espanyola que donant suport a la campanya de l'Spexit, sempre és la mateixa: tancar-se als aires de llibertat i democràcia, protegits per la paret que suposa gaudir de la veritat i la Gracia de Dios. Amb aquestes premisses metafísiques, planten cara a qualsevol que els vulgui discutir la seva raó.

Potser això de l'Spexit serà una bona idea. Ells que facin com Anglaterra amb el Brexit i nosaltres procurarem fer com Escòcia amb la independència. Podem estar contents amb la sentència del Tribunal. A partir d'ara es protegeixen els drets fonamentals dels electes a tota Europa. A partir d'ara qualsevol dubte es resoldrà d'acord amb la "Doctrina Junqueras". Ara caldrà veure com es mou Pedro Sánchez i, fins on arriba el grau de prevaricació de Marchena.

Aquests darrers dies s'han fet un munt de comentaris periodístics i s'han escrit molts articles arran la sentència del TJUE i les seves conseqüències, per això fa difícil escollir el millor o el més original. Creiem que cadascú pot triar i remenar dins els digitals o diaris de paper tot el que s'ha dit i especulat sobre l'esclatant victòria que l'independentisme ha assolit davant els unionistes espanyols. Per tant ens ha semblat millor acomiadar l'any fent només les anteriors reflexions sobre aquest tema i desitjar a tots els nostres lectors un 2020 fantàstic! Perquè entre tots segur que som capaços de fer possible, allò que un dia ens van dir que mai aconseguiríem.

BONES FESTES i millor ANY 2020 !!