Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




18 de maig 2009

Presentació d’Acte de Sobirania, a Sabadell



El divendres, dia 8 de maig, i organitzat per l’Associació Sabadell Memorial es va fer al Casal Pere Quart la presentació a Sabadell de l’Acte de Sobirania. A l'esdeveniment li va donar també el seu suport la Unió Catalanista de Sabadell, Òmnium Cultural de Sabadell i la Delegació del Vallès Occidental de la Plataforma per la Llengua.

Sota el lema de “LA VIA ESTATUTÀRIA, UNA VIA MORTA” els diferents oradors que presidien la taula, varen desgranar les propostes d’aquesta plataforma i que bàsicament consisteixen en plantejar unes accions davant les nostres institucions per exigir a tots els nostres polítics responsabilitat pel desastre de la reforma estatutària, conduïda i defensada per tots ells. Al mateix temps s’exigirà obrir debats clars sobre la situació política actual, així com demanar rebre propostes per crear el marc de sobirania que garanteixi el present i el futur del poble català i li permeti exercir el dret de decidir, per tal d’obrir noves vies de construcció nacional. També es va demanar als assistents amb la signatura d’un document, la seva complicitat i compromís amb un seguit d’accions destinades a emplaçar als nostres representants polítics a aclarir els seus posicionaments i projectes de futur, i a donar respostes a les següents qüestions: què significa acceptar el marc estatuari imposat i controlat per la Constitució Espanyola, si s’accepta o no; què hem de fer a partir d’aquest punt, sense debats d’opereta ni falses expectatives sense cap futur possible.

L’acte va comptar amb l’assistència de mig centenar de persones i, el que és encara més important, en acabar, els responsables van poder recollir un nombre important de compromisos.

En el col·loqui que es va obrir, un cop acabada l’exposició dels organitzadors, es varen plantejar qüestions interessants com: “I després de la següents accions què?”; com la de la necessitat i urgència de coordinar totes les iniciatives i propostes que van sorgint en els entorns independentistes, o com l’imperatiu de què l’únic objectiu de totes les iniciatives i propostes que es facin sigui, únicament i exclusiva, l’assoliment d’una Catalunya lliure i independent on els catalans, com a poble, puguem conviure amb la resta de pobles i nacions d’Europa.

El plantejament de l’Acte de Sobirania i l’enfocament que aquesta plataforma dóna a les seves reivindicacions, va tenir una molt bona acceptació. Se’ls va felicitar per la iniciativa que, segons l’opinió d’una de les persones assistents a l’acte, suposava un pas endavant que anava més enllà d’una simple manifestació i que era la mostra d’un poble madur i serè que, amb dignitat i fermesa, decideix dir prou i iniciar el camí cap a la seva llibertat.

Si voleu conèixer amb més detall les accions propostes per Acte de Sobirania, podeu entrar a la web:
http://blocs.mesvilaweb.cat/actedesobirania

Secretariat de la Unió Catalanista de Sabadell