Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




07 de novembre 2012

La Junta Electoral Central, contra la participació democràtica

Els partits espanyolistes, com el PP i el PSC, van denunciar a la Junta Electoral Espanyola, la campanya institucional de la Generalitat que demanava als ciutadans la seva participació en les properes eleccions del 25 de novembre. Una cosa normal, lògica i legítima en qualsevol país democràtic, com no pot ser d’altra manera. Com era d’esperar, aquesta Junta s’ha afanyat a prohibir-la. Àdhuc no permet que es pugui demanar que la gent vagi a votar. O sigui, que com més abstenció millor. És una mostra més de la submissió de Catalunya a un Estat més franquista que democràtic.

Aquesta prohibició antidemocràtica i anticatalana obeeix a cinc raons bàsiques:

1) Evitar una participació massiva, que enfortiria i legitimaria el Parlament de Catalunya davant els organismes europeus i internacionals, en les seves decisions sobiranistes.

2) Que una victòria rotunda dels partits nacionalistes, amb una alta participació, convertissin de facto, aquestes eleccions en plebiscitàries. Aplanant i accelerant amb aquest suport el camí cap a la independència.

3) Posar els interessos partidistes dels partits espanyolistes, per damunt dels interessos generals, ja que Catalunya els importa un rave, diguin el que diguin.

4) La voluntat de l’Estat espanyol d’impedir la independència de Catalunya al preu que sigui. Utilitzant en aquest cas, la Junta Electoral central i la quinta columna d’espies i botiflers de que disposen a Catalunya.

5) No poden digerir i voldrien fer desaparèixer la Gran Manifestació de l’11 de setembre en que 2 milions de catalans es va manifestar inequívocament per un estat propi. Els espanta, emprenya i els descol·loca políticament.

Davant les fal·làcies, tergiversacions i agressions a la democràcia i contra Catalunya, que s’han accentuat darrerament, he redactat aquestes ratlles, amb la seguretat que les reflexions que faig mes amunt poden donar resposta als vostres dubtes envers les malvestats dels que ara diuen que son tan amics nostres.

Sabadell 6 de novembre del 2012

Llorenç Canyadell i Xapel·lí
President de la UCS