Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




15 d’abril 2015

Senyors de l’ABC: Franco ja és mort

Arran de la darrera operació dels Mossos d’Esquadra contra una cèl·lula gihadista, el ministre espanyol d’Interior va tornar a insistir en la complicitat de l’independentisme català amb el fonamentalisme islamista. Jorge Fernández Díaz ho va atribuir a la “imprudència”. És a dir, els sobiranistes catalans, senzillament, són idiotes. Juguen amb foc i no saben que les flames cremen. Si voleu conèixer el punt de vista de la Fundació Nous Catalans arran d’aquest tema, llegiu l’article que ha escrit el seu sotsdirector en Èric Bertran, que podeu trobar en el nostre Blog i en el que tramet una carta oberta al responsables del diari ABC, assegurant-los que Franco, encara que moltes vegades no ho sembli, ja fa molts any que és mort,.

Senyors de l’ABC: Franco ja és mort

Espanya està jugant amb foc i de manera molt perillosa. Diversos països en comencen a estar ja fins als nassos de la impunitat en que un ministre o els mitjans de comunicació afins al Govern barregen islamisme radical amb la religió musulmana. Si segons el ministre de l’interior no ens podem apropar a la comunitat musulmana perquè hi ha gihadistes, avui la portada del ABC acusa a professors de religió musulmana avalats pel Ministeri d’Afers Religiosos de la Casa Reial del Marroc de ser islàmics així com si això fos perillós o dolent.

Potser des de la Fundació Nous Catalans haurem d’elaborar un dossier amb les portades, comentaris i talls de veu d’alguns ministres i enviar-ho als diversos consolats de països musulmans que hi ha Barcelona. Mal els hi pesi la capital catalana és la tercera del món amb més consolats. Em consta que alguns ja ho han vist i es posen les mans al cap. S’ha de ser molt curt de mires i tenir molt mala fe per publicar portades com les que avui publica l’ABC.

Potser el que no entenen és que nosaltres treballem per un país laic, i en un país laic les institucions respecten totes les religions. I el Parlament de Catalunya rep a tots aquells qui el visiten siguin de la religió que siguin.

Senyors de l’ABC, sí, vam rebre al Parlament una delegació de 50 professors de religió musulmana que van venir a Catalunya a reforçar les pregàries durant el Ramadà de l’any 2012. I sí, quan van arribar vam fer-lis una visita per un Parlament, el nostre, que encara que no us agradi té més història que el vostre. I sí, els vam explicar que ens el veu tancar durant molts anys, i també que l’actual, Artur Mas, és el 129è President de la Generalitat. Ho vam explicar perquè és veritat, i ells van quedar encantats de descobrir que estaven al Parla­ment d’una nació mil·lenària i van quedar molt contents de veure que els catalans els vam rebre amb tots els honors portin jilaba o túnica.

I sí, també els vam explicar, ja al 2012, que volíem votar. Alguns dirigents catalans musulmans ho van fer. I saben una altra cosa? Que els hi vam explicar que votarem. Encara que vostès no vulguin, els vam explicar que votaríem sí o sí i que aquest país seria independent si així ho volia una majoria de ciutadans. I saben que? Què són musulmans i porten jilaba, però ho van entendre perfecte. I és que el món no es separa entre els qui porten o no jilaba, ni tant sols entre confessions religioses… El món es separa entre demòcrates i no-demòcrates. Diguin vostès a quin apartat estant però, per si els va pas­sar per alt a la seva redac­ció, deixi’m que els recordi una notícia en un titular: Franco ja és mort.

Èric Bertran
Sotsdirector de la Fundació Nous Catalans

Article publicat al digital Indirecte.cat el dimarts 14 d’abril del 2015