Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




06 de desembre 2012

Invitació del President a la 3ª Conferència del Cicle "Les Relacions Catalunya Espanya

Benvolgudes amigues i benvolguts amics:

El passat 25 de novembre de 2012 es van celebrar eleccions al Parlament de Catalunya. Han estat unes eleccions excepcionals, transcendents i gratificants. Són les primeres en els 30 anys de democràcia espanyola que plantegen clarament la independència de Catalunya. Una democràcia sota sospita de ser la continuació encoberta del franquisme. El govern espanyol ha reaccionat amb la mala baba habitual. Especialment greu i significativa, és la creuada del ministre Wert per destruir la cultura i la llengua catalana. Volen espanyolitzar Catalunya, sospirant per la solució final patentada pels nazis. Res de nou a l’oest en 300 anys.

Amb una gran participació, els ciutadans de Catalunya, vam deixar clar d’una forma majoritària i democràtica, que volíem exercir el dret per decidir el nostre futur. Que reclamem un Estat propi. Que reivindiquem l’Estat Nacional Català. Tot i l’engany, difamació i manipulació electoral del diari “El Mundo”, corejat i amplificat pel Govern espanyol, el PP i el PSC-PSOE en contra de CiU, els unionistes en van sortir derrotats. I el seny va prevaldre sobre la ignomínia. Ja pot anar bramant l’Alícia Sánchez Camacho. Alea iacta est.

El xantatge, les coaccions, les amenaces, l’espoli, els enganys i els furibunds atacs a que ens sotmet el Govern espanyol, ens aboquen irremissiblement i sense alternativa, a la independència de Catalunya. La por de perdre la seva última colònia i per tan d’haver-se de posar a treballar, els terroritza. A Madrid, encara que dissimulin i facin el fatxenda, estan espantats. Al no poder enviar tancs, avions o tricornis, els ha obligat a utilitzar massivament, la guerra bruta mediàtica, jurídica, econòmica i financera. L’Estat Espanyol s’ha convertit en un abocador curull de porqueria.

Per contrarestar les falsedats, les pors, les mentides i les calúmnies que els nostres enemics estan escampant arreu, us oferim la conferència organitzada per l’Associació Sabadell Memorial, amb la col·laboració de la Unió Catalanista de Sabadell amb el títol:

“L’economia catalana sense Espanya”.

La conferència anirà a càrrec del Doctor en Economia per l’UAB  Sr.Modest Guinjoan.

El dijous 13 de desembre a les 7 del vespre
a l’Acadèmia Catòlica de Sabadell, carrer Sant Joan 20

La presentació del conferenciant, serà feta pel Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya el senyor Joan B. Casas, que amablement ha acceptat la invitació per assistir a aquest acte.