Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




17 de maig 2016

Per què hem d’anar a votar el 26J?

Les enquestes que es van publicant aquests dies sobre els possibles resultats del 26-J coincideixen només en una cosa: l’abstenció pujarà a un nivell molt alt en aquesta contesa electoral. El professor de ciència política Lluís Orriols ha assegurat que l'abstenció marcarà aquestes eleccions i també ha assenyalat quins partits seran els més damnificats. Caldrà reflexionar doncs molt bé si el fet de no anar a votar, com proposen els  “cervellets” de la CUP, beneficia o perjudica Catalunya.  S’han fet estudis que demostren el profit que els catalans en podem treure d’una alta participació a les properes eleccions espanyoles. Si voleu descobrir les consideracions que s’han publicat darrerament sobre els avantatges d’anar a votar a partits independentistes el 26J, podeu fer-ho llegint-ho tot seguit en el nostre Blog.  

Per què hem d’anar a votar el 26J?

1. Per complicar la governabilitat a Espanya

Si cap independentista anés a votar el 26J, CDC i ERC els escons que obtindrien serien zero i els 15-20 diputats que podrien ocupar aquestes dues forces polítiques anirien a parar als altres partits. En base a les enquestes, Podemos podria reeditar la seva victòria a Catalunya. Ben al contrari, imaginem que l’independentisme aconsegueix captar 2 milions de vots i obté  24-25 diputats al congrés espanyol, això pot condicionar tots els pactes per a confegir un govern a Espanya. Una Espanya que ja porta 9 mesos sense govern i que podria seguir aturada 9 mesos més, amb l’immens desprestigi internacional que això comportaria.

2. Perquè el vot útil no ha funcionat mai.

Catalunya va aportar 21 diputats el 2004 al PSOE espanyol gràcies al mal anomenat  “vot útil”  i també pel famós “apoyaré” de José Luís Rodríguez Zapatero.  Quatre anys després, els catalans altra cop van atorgar  25 escons al PSC-PSOE de Carme Chacón, que dos anys després no va frenar la decapitació de l’Estatut. Els votants van voler evitar un govern del PP, però, va ser pitjor el remei que la malaltia. Probablement amb una o dues legislatures més de ferri executiu popular, l’Estatut s’hagués liquidat de manera molt més ràpida i el procés potser s’hauria engegat força abans.  Ara, trobem en Podemos la reedició del "talante" de Zapatero: Diu NO a la independència amb un somriure afirmant que és pel nostre propi bé (es veu). Tot i així, el que fa Podemos encara és molt més pervers que l'engany del PSOE. Podemos estafa els electors que no coneixen el mecanisme constitucional per a fer creure que aconseguiran un referèndum per Catalunya, cosa que és impossible assolir, doncs necessitarien el dos terços de la Cambra, quantitat totalment inassolible.  Això els fa guanyar vots i temps, un temps que a nosaltres ens va a la contra, dinamitant literalment el procés a Catalunya. Avançarem el dia que comprenguem que els estafadors podemites són encara pitjors que els cavernícoles unionistes que, al menys, parlen clar i fan augmentar l’independentisme. Perquè PP o C's ens aboquen a la unilateralitat, que és l'única via possible, mentre els d'Iglésias i la Colau adormen el procés esperant un encaix de Catalunya amb Espanya que el catalans ja en tenim l’experiència que no es produirà mai.

3. Perquè el temps de Duran i Lleida al Congrés ja ha acabat

La pertinença de Catalunya a l'Estat espanyol ens ha dut a la misèria moral, cultural i econòmica. L'agressió de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut ha confirmat que l'autonomisme condemna el nostre país a l'extinció i a la misèria, i que la relació amb Espanya no és fruit d'un pacte entre iguals sinó d'una situació de dominació. Després de més de trenta anys de l'actual règim, la majoria de la societat catalana ja expressa inequívocament la seva voluntat d'independència. Volem un Estat català independent dins de l’Unió Europea. Qualsevol temptativa federal, tenint en compte la impossibilitat de reformar la Constitució, representa una fantasia irrealitzable.

Si vols la independència, vota-la també a les eleccions espanyoles!

Secretaria de la Unió Catalanista de Sabadell –

16 de maig del 2016

1 comentari:

Unknown ha dit...

Només hem fet UNA cosa mal feta: votar a aquests polítics que ens tenen lligats i amb la boca tapada.
No pateixis ni un sol segon pensant com farem els pagaments dels compromisos i en especial dels de personal i jubilats, qualsevol gestor econòmic i t’ho dic amb coneixement i molta experiència, sabem com es fa, sabem que Catalunya te l’aval econòmic de països com Israel, EEUU i un grapat més que estan disposats a fer-nos préstecs immediats perquè som un país de confiança amb una capacitat de generació de diners que no tenen molts altres a una distància gran del Estat espanyol, nosaltres SI que tornarem els préstecs que ens facin per la nostre serietat i capacitat financera, es una simple qüestió de planificació. També s’ha de confiar en l’experiència i bon fer demostrat de l’Administració oficial que tenim a nivell de Ajuntaments, Diputacions i Generalitat, porten molts anys d’experiència i ho fan molt be, només cal que diguin al poble a quines comptes bancàries han de posar els diners dels impostos i al dia següent començaran a rebre les aportacions de empreses i particulars i qui no vulgui, tranquil, ja ho trobarem i mentrestant treballarem amb el suport de les entitats financeres, pagarem interessos molt mes econòmics que la sangria que estem suportant.
Estic molt trist cada dia que veig com ens insulten, abusen de nosaltres i els polítics no fan res. També de persones com tu sembla que no saben com es gestiona un país, que es com una gran família. Tens raó quan dius que no es qüestió de covardia, cert, es qüestió de coneixements. Quina millor ocasió que la d’ahir mateix de fer la Declaració Unilateral de Independència amb motiu de la decisió de una filla que sembla ser de un creador de la Fundacion Nacional Francisco Franco de prohibir les estelades, però, ...., saps perquè ho va fer?, no es que sigui tonta ni hagi comés un error es una gran coneixedora del poble de Catalunya, ella sap que la gent d’aquí es deixa vexar, insultar, robar i maltractar sense que tinguem agalles ni coratge per reaccionar i perquè els polítics miren pels seus partits en comptes de vetllar pel poble, miren per les seves butxaques,no obeeixen la decisió del Referèndum LEGAL del 9N’14 de separar-nos del invasor i recuperar les nostres lleis i llibertats de fa 300 anys.
Ja no es temps de seguir “marejant la perdiu” ni de seguir inventant eufemismes autonomistes o “sobiranistes” s’ha passat per tots els estadis que ha volgut la gent pacifista i s’ha vist que no es pot canviar la mentalitat dels que ens tenen atrapats, ara i des del 9N’14 només podem obeir al poble de Catalunya i fer la DUI. Ens l’hem guanyat
Jordi Guimet - Granollers