Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




29 d’octubre 2010

Comunicat al voltant de la visita del Papa

Benvolguts amics, simpatitzants i col·laboradors:

L’Estat espanyol continua amb la seva folla obsessió de subjugar, assimilar i espoliar a Catalunya. D’una forma sanguinària com va perpetrar el criminal Franco o de forma democràtica com ho continua fent l’Estat Borbònic.

Els partits espanyolistes s’ha repartit la feina. El PSOE des del govern espanyol, en nom de la solidaritat, ens espolia, ens empobreix, ens escanya amb infraestructures tercermundistes i ens discrimina en els serveis socials. Amb la complicitat evident del PP. En canvi el PP, utilitzant els tribunals, les lleis i unes sentències espúries i en nom de la sagrada unitat d’Espanya, intenta dividir i ofegar la nostra llengua, marginar la nostra cultura i destruir la nostra identitat nacional. Amb la complicitat encoberta del PSOE i la col·laboració entusiasta i estúpida dels socialistes catalans.

Mutilat i tergiversat l’Estatut, burlada la transició i fracassat l’Estat de les autonomies, no ens queda altra camí que la independència. Hem de saber aprofitar qualsevol esdeveniment o circumstància per preparar i fer possible aquesta objectiu. Un element bàsic per preparar la independència és enfortir els nostres signes d’identitat nacionals. La nostra identitat és percebuda i coneguda si la fem visible als demés. L’hem de donar a conèixer nosaltres ja que ningú, ni cap ONG ens ajudarà a fer-ho. Ans al contrari el Govern espanyol i els partits colonialistes faran tot el possible per impedir-ho.

Dintre de pocs dies, el Papa Benet XVI visitarà la capital de Catalunya, per beneir el Temple de la Sagrada Família de Barcelona. El món sencer estarà pendent d’aquesta visita i milions de persones seguiran l’esdeveniment per la premsa, la ràdio i la TV. És un esdeveniment històric important que ens permet de donar a conèixer les nostres reivindicacions. Una forma de fer-ho que només depèn de nosaltres, és mostrar al món, també al Papa, els nostres signes d’identitat nacionals i també el nostre civisme i educació. És nefast i aberrant que gent que forma part del govern tripartit, facin campanya en contra d’aquesta visita. En canvi és important i oportuna, la iniciativa d’Òmnium Cultural de facilitar banderes als veïns per on ha de passar el Papa.

Per la nostra part exhortem a tots els catalans que l’hi donin la benvinguda amb la bandera de Catalunya, la nacional o l’estelada, símbol de la lluita per la independència.

És una oportunitat única que no podem deixar perdre. És un gest molt simple, però d’una gran transcendència.

Llorenç Canyadell i Xapel·li
President de la Unió Catalanista de Sabadell

Sabadell 28 d’octubre de 2010