Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




25 de març 2015

Carta oberta al catalans

Des de la seva constitució el 30 d’octubre de l’any 2008 la Unió Catalanista de Sabadell ha treballat amb l’afany de servir a la nostra Pàtria, de mantenir la nostra llengua i com objectiu final aconseguir un Estat propi que ens defensi com a Nació. L’Estat Espanyol ens impedeix manifestar-nos amb plenitud, ens maltracta en tots els aspectes, és un impediment constant al nostre desenvolupament i ens empobreix econòmicament, culturalment i políticament. Arribats aquests moments transcendentals de la nostra història, ens ha semblat necessari remetre una “Carta Oberta al Catalans”, on s’explicitin les inquietuds actuals de la nostra Associació davant dels reptes que ens proposen les properes conteses electorals.

Carta oberta al catalans

Benvolguts compatriotes:

La consulta del 9N de l’any passat va ser un èxit esclatant, una fita històrica en el procés cap a la independència i un salt qualitatiu en les mobilitzacions populars per aconseguir-la. La gran diferència amb anteriors manifestacions, rau en el fet que va ser convocada per un Govern elegit democràticament, el de Catalunya. Les mentides i amenaces del govern espanyol no van aturar la votació. Els 2.305.290 vots emesos i els 1.861.753 vots pel SI (80,76%) va ser la resposta dels catalans. La gent també va prescindir de les incoherències d’ERC i d’ICV.

Amb aquests resultats, el President Mas, va proposar avançar les eleccions autonòmiques i fer una llista única independentista, tal com havia proposat l’ANC i Òmnium. Per tal d’assegurar una majoria nacionalista i el reconeixement internacional. L’Oriol Jonqueres es va despenjar amb una llista paraigües, de partits, com sempre i amb la idea de guanyar unes eleccions autonòmiques. Aquesta contra-proposta, ha desmotivat a molta gent i ha fet recular la majoria catalanista, posant en perill tot procés. Per tant la necessitat d’una llista única independentista continua vigent, si volem assegurar una majoria nacionalista en les eleccions al Parlament i aconseguir la independència.

El President Mas ha anunciat pel 27 de setembre d’enguany (el 27S), eleccions al Parlament de Catalunya. Elegirem diputats però a la vegada tindrem l’oportunitat històrica de poder decidir el futur de Catalunya. Això serà possible si surten elegits una majoria de diputats nacionalistes i aquests obren en conseqüència. No són unes eleccions normals. Si els resultats no son favorables al President Mas, el procés cap a la independència s'aturarà.
És la voluntat dels catalans expressada inequívocament en manifestacions multitudinàries per la independència i la del President de la Generalitat de Catalunya, que aquestes eleccions tinguin un caràcter plebiscitari. Els partits polítics independentistes que hi participin, ho hauran de fer constar explícitament en el seu programa. Votar-los serà l’equivalent a votar si a la independència. Si aconseguim una majoria nacionalista suficient, el procés per recuperar l’Estat Català, no tindrà aturador.

També hem de dir que el camí no serà fàcil. S'incrementaran els atacs, difamacions i la guerra bruta habitual de l’Estat Espanyol i del govern del PP. Ens escapcen l’autonomia, ens roben més de 25.000 milions d’euros l’any, ens boicotegen els ports, aeroports i ferrocarrils, ofeguen la nostra cultura i utilitzen el poder judicial per sotmetre'ns. Ens volen prendre el peix i el cove.

A Catalunya tenim i hem d’aguantar les impertinències i fal·làcies dels partits unionistes descaradament anticatalans: PP, Ciudadano’s i els arreplegats de Podemos. Convivim amb els que encara sumien truites federalistes i que frenen el procés independentista. Com que el nostre objectiu i el de molts catalans és aconseguir la independència, hem de denunciar els polítics que posen en perill el procés, exposant públicament dubtes a les eleccions plebiscitàries del 27S i que davant de l’allau de crítiques han de rectificar l’endemà. Tal com va passar en la consulta del 9N de l’any passat i que va ser un èxit sense precedents.

Hem de ser conseqüents amb els nostres ideals patriòtics i no deixar-nos ensarronar pels polítics que xerren molt i no fan res. L’atur, discriminacions, dificultats, mancances, injustícies i retallades que patim no ho arreglaran els programes i promeses de la dreta franquista, ni l’esquerra populista. Només la independència i un Estat propi ens poden permetre als catalans sortir de les tenebres i solucionar els problemes que patim. D’una forma democràtica, racional i civilitzada.

En el full de ruta cap a la independència, tenim una fita important en les eleccions municipals del 25 de maig. Cada municipi té els seus problemes específics. Però n’hi ha un de general que hem de tenir present i clar. Si a la majoria de ciutats i pobles, especialment Barcelona, capital del futur Estat Català, no surten elegides les formacions nacionalistes o independentistes, el camí cap a la independència serà molt costerut.

Finalment i com a resum, en aquestes properes eleccions, l’aspecte més important i decisiu a tenir present, serà la independència de Catalunya i el restabliment de l’Estat Català. I més endavant, la Federació Catalana dels Països Catalans.

Unió Catalanista de Sabadell

21 de març del 2015