Corrandes d'exili

En ma terra del Vallès // tres turons fan una serra, // quatre pins un bosc
espès, // cinc quarteres massa terra. // "Com el Vallès no hi ha res".

Una esperança desfeta, // una recança infinita. // I una pàtria tan petita // que
la somio completa.
Pere Quart (Corrandes d’exili)




18 d’agost 2015

Les taules de la llei de Coscubiela

Joan Coscubiela ha compartit aquest dilluns una taula comparativa força matussera, amb nombroses faltes d’ortografia i que vol contrarestar la que en el seu moment va publicar la candidatura del Junts pel Sí, i on s'intenta deixar en evidència que la candidatura de Junts pel Sí, és una espècie d'invent de la troica, o una cabòria organitzada des dels despatxos de la CIA. Alerta amb aquesta colla, segur que empastifaran tots els carrers del país amb pamflets com aquest. De diners no els en maquen i sempre hi ha un percentatge de despistats que es poden deixar enganyar. És el que busquen i cal contraatacar al seu nivell. Cobrir de cartells els barris dels despistats però sempre en positiu, sense esmentar-los i desmuntant el seu discurs. Hi ha una cosa que queda clara: els de Si que es Pot carreguen sempre contra els partits independentistes, no contra el PSC, el PP, C's... sinó sobre Junts pel Sí i les CUP. Queda absolutament demostrat que ells només son una formació contra la independència i que els importa un rave el tema social. Si voleu veure les taules de la llei d’en Coscubiela i llegir una rèplica que se li ha fet, punt per punt, des d’un diari digital, entreu al nostre Blog.

Les taules de la llei de Coscubiela

Coscubiela baixa del Sinaí amb les taules sagrades i presenta una taula comparativa del tot tergiversada amb la qual pretén convertir el poble a la fe populista. Com va fer en el seu moment Moisès a l'Antic Testament, Joan Coscubiela ha intentat il·luminar el poble amb una taula on es comparen diversos aspectes entre la candidatura populista d'esquerres i Junts pel Sí. D'arguments hi ha de tots els tipus: de previsibles a surrealistes. Evidentment, és una espècie de definició de principis, perquè el grau de concreció és molt baix, i l'objectiu és simplement intoxicar amb mentides per mirar de crear un marc mental.

Mas president

La taula comença amb l'argument que centra el discurs del populisme d'esquerres espanyol, un discurs que han adoptat les candidatures purament unionistes. El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot és el presidenciable, mentre es pregunten si a Junts pel Sí el candidat és el "cuart" (sic) de la llista. El respecte d'aquesta candidatura per la llengua és constant, com ja vam explicar al directe!cat fa uns dies.

Primera mentida: la plena sobirania

El text defensa la "plena sobirania del poble català devant (sic) de cap altre marc". Catalunya Sí que es Pot defensa un procés constituent català dins el marc de la monarquia espanyola. Aquesta és la realitat, la formació populista enganya des del primer minut, quan fou Iniciativa qui va vendre la seva marca a Podemos, després de sis mesos de súpliques. Partint que la sobirania de la coalició ja resideix a Madrid, el fet que l'objectiu sigui intentar fer la revolució espanyola per mirar de poder arreglar alguna coseta després aquí és un insult total a la intel·ligència dels catalans. Com poden dir que defensen la plena sobirania del poble català davant de cap altre marc si en realitat segueixen subjectes al que digui el govern de Madrid? Quin procés constituent català es pensen que poden prometre si ho volen fer sense trencar la legalitat espanyola? Se'n recorden què va passar els dies previs al 9N?

La CIA, darrere Junts pel Sí

Sembla que tenen memòria de peix, perquè Catalunya té un president, una consellera, i una ex vicepresidenta querellats per haver desobeït l'Estat. Sí, per haver-se rebel·lat contra l'Estat, cosa que ells no han estat capaços de fer mai, ni farien ocupant la presidència de la Generalitat. El text però, lluny de reflectir que Junts pel Sí proposa una Declaració Unilateral d'Independència per poder-nos governar nosaltres mateixos, diu que Junts pel Sí regalarà la sobirania a les grans indústries amb "l'aprobació" (sic) del TTIP (recordin, el tractat de lliure comerç entre EUA i la UE). Un tractat que l'eurodiputat Pablo Iglesias no va voler votar en contra perquè preferia anar-se'n a una entrevista radiofònica. Estarà bé que algú de la confluència d'esquerres ens expliqui si Espanya va votar favorablement o no al TTIP, i si efectivament les grans empreses ─com ara per exemple les de Florentino Pérez─ no controlen ja de facto aquest Estat.

El rescat ciutadà

Catalunya Sí que es Pot vol rescatar els ciutadans, segons diuen, per afrontar les seves necessitats més urgents. Està bé, però el propi Lluís Franco Rabell ha reconegut que amb el model de finançament actual això és impossible. Per ells però, Artur Mas segueix retallant per gust o per vici, no perquè Catalunya pateixi un dèficit fiscal que no es dóna en cap altra regió del món. Ells diuen que Junts pel Sí no té programa social, ja que ells s'aboquen només a una sola fita. Avui Raül Romeva deia que el programa social de la candidatura independentista s'assemblava al del tripartit (on hi havia ICV). De fet, tot aquest procés independentista es fa, precisament, per aconseguir aquest rescat ciutadà que Junts pel Sí farà i Catalunya Sí que es Pot només proposarà o pidolarà a Espanya.

Zero corrupció

Catalunya Sí que es pot diu que cap membre de la seva candidatura està imputat per corrupció. De la candidatura independentista tampoc n’hi ha cap, però ells prefereixen tornar a mentir i diuen que hi ha una "corrupció estructural arrelada", que segurament no saben ni què significa. No hi ha cap membre de la candidatura independentista ni de l'actual govern de la Generalitat que estigui imputat per corrupció. Sí que hi ha hagut tres membres, com hem dit abans, que han estat querellats per posar el dret a decidir sobre la taula. Aquest és un trumfo que els populistes no es podran marcar mai. Aquí l'únic que institucionalment s'ha aixecat contra l'Estat ha estat el president Mas seguit d'ERC i la CUP, i això cou a les files ecosocialistes, acomodades al règim i a la dinàmica d'un Estat quan antany el PSUC havia estat un partit republicà i revolucionari.

Retallades i privatitzacions

El president Mas ho va dir en un dels darrers plens de la legislatura: anomenin-me una sola privatització que hagi fet aquest govern. Ningú no va respondre, ni Iniciativa ni la CUP. Tanmateix, les taules de la demagògia especifiquen clarament que mentre “Catalunya si que es pot” revertirà totes les privatitzacions directes o encobertes, Junts pel Sí retallarà, privatitzarà i, a més, sense solta ni volta, i treu el tema dels peatges. Diu que Junts pel Sí, mantindrà els peatges i retallarà i privatitzarà. Cal dir que això és justament el que va fer Iniciativa per Catalunya els Verds mentre va governar a la Generalitat.

Esperem que Joan Coscubiela, després de rebre la inspiració de Pablo Iglesias, li expliqui tot això a Mariano Rajoy i tingui la sort, com a mínim, que la resposta sigui més amable que la del Tribunal Constitucional.


Article publicat al diari digital directe!cat el dilluns 18 d’agost del 2015